top of page
  • Writer's pictureJorma Liivalaid

Kuidas teada, et maksad objekti eest õiglast hinda?


Kui oled leidnud endale sobiva kinnisvaraobjekti, aga tekib küsimus, ega selle eest liiga palju ei küsita, siis siin on kolm nõuannet, kuidas veenduda hinna õigsuses.



Vaata kinnisvaraportaale

Esimese asjana, vaata kinnisvaraportaale! Laienda portaalis otsingut, näiteks pane otsingusse Mustamäe kahetoalised või lisa veel mingi piirkond. Vaata, kas leiad midagi samaväärset, aga hoopis odavama hinnaga.

Juhul kui leidsid, siis on vastus käes. Kuid arvesta, et võrdlemisel tulevad mängu nüansid. Üks korter on paar tuhat eurot odavam kui teine, aga teisega tuleb ka mööbel kaasa - siis saad juba ise teha endale sobivaima valiku.

Küsi hindajatelt eelinfot

Kui aga tegemist on erilisema korteriga, mida ei ole nii kerge teistega võrrelda, näiteks korter väga suure terrassiga jms, siis siin tuleb astuda teine samm. Küsi hindajatelt eelinfot. Kirjuta paarile hindajale ja küsi, mis tasemele tuleks hindamisakt ja mis tehinguid sarnaste korteritega tehtud on. Kirjuta paarile erinevale hindajale, mõni neist on ikka nõus infot jagama.

Kui hindaja ütleb, et sellele tasemele kindlasti hindamisakt välja ei tule, siis vastus on jällegi käes. Võid proovida läbirääkida ja hinda alla saada ning kui hindaja poolt on roheline tuli, siis saad tehinguga edasi minna.

Palju on huvilisi

Kolmandaks tasub küsida, palju on huvilisi antud objektil. Kui huvilisi on peale sinu veel, siis keegi arvatavasti maksab alghinna ning see ongi turuväärtus. Otsus on sinu teha, kas oled rahul antud hinnaga või soovid siiski midagi odavamat.

Ehk kui sobiv objekt on leitud ning mõtled, kas see on ka õiglase hinnaga siis:

● vaata portaali ning võrdle sarnaseid pakkumisi

● uuri hindajatelt eelinfot

● proovi omanikult teada saada, palju huvilisi on objekti vastu huvi tundnud.



Liitu uudiskirjaga - saad üle nädala kinnisvaraturu siseinfot:

24 views0 comments
bottom of page