top of page
  • Writer's pictureJorma Liivalaid

Turuülevaade l Tallinna korteriturg tegi hinnarekordi

Kuu on jälle möödas ja aeg uueks turuülevaateks. Kinnisvaraturg Tallinnas teeb uusi rekordeid, paraku teeb ka uusi rekordeid COVID-19 statistika. Proovimegi selgust saada, mis kinnisvaraturul võiks edasi toimuda.




Tehingute arv


Oktoobris tehti Tallinna korteriomanditega 931 tehingut, mida on rohkem kui ükskõik millisel teisel kuul, nii sellel kui eelmisel aastal. Raha trükitakse ning intressimäärad on hetkel püsivalt madalal tasemel. Tundub, et kinnisvara nähakse veelgi rohkem turvalise kohana ja kaitsena inflatsiooni vastu, olgu siis kas investeeringuga kodu ostuks või lihtsalt rahapaigutusena. Igatahes turg on hetkel väga aktiivne.



Ruutmeetri hind


Keskmine ruutmeetri hind oli oktoobris 2160 eurot ruutmeeter ja see on kõigi aegade rekord. Tallinna korteriühistute ruutmeetri hind ei ole kunagi olnud nii kõrge kui praegu. Faktoreid, mis hinda mõjutab, on siin kindlasti palju. On sektoreid, kus kinnisvara hinnad on lihtsalt taastunud aasta alguse tasemele. Samas on ka kindlasti sektoreid, kus hinnad on tõusnud. Siin mõjutabki kõige rohkem, mis varadega tehakse tehinguid. Hetkel on palju tehinguid just uusarendustega, kuid kahtlemata on ruutmeetri keskmise hinna tõus jätkuv.




Statistiliselt on turg väga aktiivne ning see võiks ka jätkuda, kuid mängu tuleb teine pool, milleks on piirangud ning küsimus, kui ulatuslikuks need kujunevad. Kas saame endiselt tööl edasi käia, või teeb koroonastatistika negatiivseid rekordeid. Kinnisvara turul on aga praegu kindlasti hea aeg müüa.




Liitu uudiskirjaga, et saada üle nädala kinnisvaraturu siseinfot:

59 views0 comments
bottom of page