top of page
  • Writer's pictureJorma Liivalaid

Kuidas saada ostjatelt pakkumine kätte?

Kriisiolukord on muutnud kinnisvaraturgu palju, eriti müügi poole pealt. Kuigi eriolukord on hetkeseisuga lõppenud, on siiski nõudlus turul nii palju langenud, et raske on leida kinnisvarale huvilisi. Sellegipoolest tehingud aga toimuvad. Annan 2 ideed, kuidas hetkel enda kinnisvarale pakkumised kätte saada.



Tutvumispäev

Ostjaid on küll tänases olukorras raske kätte saada, aga portaalides on huvi kasvanud. Esimene samm selle huvi ärakasutamiseks oleks pakkuda välja kinnisvaraga tutvumiseks kindel aeg ehk teha tutvumispäev.

Siinkohal ei ole mõeldud suurt kogunemist, pigem vastupidi. Tuleb paika panna kindel kuupäev ja anda teada, et tegemist on turvalise keskkonnaga. Hea aeg oleks näiteks nädalavahetusel kella 1-2 vahel, et kõik huvilised saaksid tulla kohale.

Tuleb täpsustada, et tutvumispäeval on igale huvilisele võimaldatud privaatne vaatamine, desinfitseerime jne. Tutvumispäevad ei ole ainult maaklerite pärusmaa, see on parim test, et näha, kas vaatajate taga on ka potentsiaalsed ostjad või mitte.

Kontaktid

Teine väga tähtis punkt on kontaktid. Kui juba käiakse vaatamas, siis tuleb kindlasti kontakte vahetada. Kui telefoninumber on olemas, saab helistada ning küsida tagasisidet. Kohapeal tavaliselt öeldakse, et “mõtleme”, jne. Mõned päevad hiljem tuleb helistada ja küsida, kuidas meeldis.

Seda ei pea kartma, et keegi ütleb, et neile ei meeldinud teie kodu, seda ei öelda, pigem hakatakse midagi keerutama. Just sellepärast tuleb esitada teine küsimus. Nimelt küsige, kas oleksite valmis broneerima. Kui ka selle peale midagi konkreetset ei vastata, või vastatakse eitavalt, siis ongi vastus käes.

Tänasel turul on ka neid, kes ei taha otsust kohe teha, kuna kardetakse. Võib-olla korterit, mis tõesti meeldis, ei osteta kohe, sest vaadatakse, kuidas olukord välja kujuneb. Näiteks oodatakse suveni ning kui siis veel on soovitud kinnisvara alles, ostetakse ära.

Müüja jaoks pole ostjast, kes võib-olla jõuab tehinguni 3 kuu pärast, hetkel väga kasu. Oluline on pakkumine kätte saada, mistõttu praegusel turul on kõige olulisem küsimus - mis hinnaga kinnisvara ostetaks.

Olles saanud pakkumise, on võimalus, kas olete nõus, teete omapoolse vastupakkumise või ütlete ära. Teie jaoks ongi just see uus põhi. Kui tulevad järgmised huvilised ja küsivad, kas hinnast alla saab, saate öelda näiteks, et 75 000 on juba pakutud, sellest on vaja üle pakkuda.

Järgmised huvilised teavad, et peavad võistlema ja pakuvad natuke üle. Teie ei pea sellegipoolest veel tehingusse astuma, aga teie jaoks ongi see järgmine põhi. Ka siis saate öelda, kas olete pakkumisega nõus või mitte.

Kokkuvõtvalt 2 punkti, mille järgi toimida:

● Teha tutvumispäev - nii saab näha, kas kinnisvarale on ka päriselt nõudlust.

● Kontaktid - küsida tutvumispäeval käinutelt tagasisidet, kas nad on valmis pakkumist tegema.




Liitu uudiskirjaga - saad üle nädala kinnisvaraturu siseinfot:

28 views0 comments
bottom of page